Zaloguj się

Początki działalności datuje się na rok 1994. Wtedy otworzono lokal pod nazwą „Frutti di Mare” specjalizujący się w potrawach kuchni włoskiej i francuskiej. Specjalnością stały się owoce morza. Po dziś dzień kuchnia słynie z wyszukanych i sprawdzonych dań kuchni włoskiej, francuskiej i polskiej. Kucharze doskonalili swoje umiejętności pod okiem mistrzów z Francji i Włoch, aby dać to, co w krajach tych cieszy się największym uznaniem.
Do potraw tych sprowadza się oryginalne produkty, dbając o ich jakość i świeżość. Nie tylko kuchnia jest tym, na czym skupiona jest uwaga. Dba się też o dobry nastrój i klimat. Lokal kilkakrotnie zmienił swój wystrój ewoluując do obecnego.
W 1998 roku zmieniła się nazwa na „Figaro”.
Jest jednak w restauracji rzecz, która się nie zmienia – jest to akwarium, które stało się symbolem wnętrza i towarzyszy od początku działalności.
Na dzień dzisiejszy dysponują salą, gdzie w miłej atmosferze mogą ugościć 60 osób. Organizują bankiety okolicznościowe zapraszając gości z okazji wesel, komunii, chrzcin i innych uroczystości. Profesjonalnie prowadzony katering umożliwia organizowanie i zaopatrywanie zarówno na miejscu, jak też dojeżdżając do klientów.

(042) 630 06 19

(042) 630 20 08

Źródło opisu:
Źródło zdjęć:
Dodane: 2008-02-08 12:35:16 przez Gorroz

Lokalizacja

Dodaj Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena ogólna