Zaloguj się

INDIA CURRY HOUSE
ul. Wierzbowa 4/1 lok. 241
15-743 Białystok

tel. 0510 748 300
www.indiacurryhouse.pl
czynne: WT – NIEDZ: 10.00 – 22.00, dowóz: 17.00 – 22.00
karty kredytowe: nie

zamówienia na wynos: 0510 748 300minimalne zamówienie: 40,00 złopłata za dowóz: GRATISrezerwacja telefoniczna miejsc: nieklimatyzacja: nieogródek / miejsca na zewnątrz: niekuchnia: indyjskaminimalna cena dania: 8,00 zł – kurczak pakora

KUCHNIA INDYJSKA
INDIA CURRY HOUSE

PIERWSZA PRAWDZIWA KUCHNIA INDYJSKA W BIAŁYMSTOKU!

Oferujemy oryginalne, tradycyjne potrawy przygotowywane przez doświadczonych kucharzy z północnych rejonów Indii. Jedzenie jest wyśmienite, pikantne lub delikatnie przyprawione, nasze menu zawiera potrawy z drobiu, wieprzowiny oraz ryb, pieczone w tradycyjnym piecu (Tandoor). Oferujemy także potrawy wegetariańskie.

MENU

Dania wegetariańskie:
1.Samosa wegetariańska – pikantne pierożki nadziewane warzywami
2.Warzywa pakora – mieszanka warzyw panierowanych w mące z soczewicy
3.Cebulowe bhaji – siekana cebula smażona za złoty kolor w mące z soczewicy z przyprawami
4.Paneer pakora – indyjski ser Paneer panierowany w mące z soczewicy
5.Bombay aloo – ziemniaki z ziołowym sosie z cebulą, imbirem i czosnkiem
6.Warzywa curry – warzywa w sosie curry
7.Shahi paneer – indyjski ser Paneer w sosie śmietanowym
8.Aloo gobhi – mieszanka ziemniaków, kalafiora i zielonego groszku w sosie pomidorowym
9.Chana dal – żółta soczewica w tradycyjnym indyjskim sosie
10.Dal Makhani – indyjska czarna soczewica w maślanym sosie z pomidorami i cebulą
11.Punjabi Cholle – pikantne danie z cieciorki w sosie pomidorowym
12.Paneer ze szpinakiem – kawałki indyjskiego sera Paneer podane w sosie ze szpinakiem
13.Paneer jalfrezi – kawałki indyjskiego sera Paneer podane w kremowym sosie z dużymi kawałkami cebuli, pomidora i papryki

Ryż basmati:
14.Gotowany ryż basmati
15.Ryż smażony z groszkiem
16.Ryż z kminkiem
17.Ryż smażony z grzybami
18.Ryż smażony z cebulą
19.Ryż z bakaliami (na słodko)

Dania z kurczaka:
20.Kurczak pakora – kawałki kurczaka panierowane w mące z soczewicy
21.Kurczak tikka masala – kawałki kurczaka w sosie Masala
22.Kurczak ze szpinakiem – kawałki kurczaka w sosie szpinakowym
23.Kurczak madras – kawałki kurczaka w bardzo ostrym sosie
24.Kurczak curry – kawałki kurczaka w sosie curry
25.Kurczak korma – kawałki kurczaka w kremowym sosie z dodatkiem mleka kokosowego i masła
26.Kurczak jalfrezi – kawałki kurczaka w kremowym sosie z kawałkami cebuli, pomidora i papryki
27.Kurczak chilli – kawałki kurczaka panierowane w mące z soczewicy, z ostrą papryką, cebulą i sosem sojowym
28.Kurczak Biryani – kawałki kurczaka z ryżem i orzechami i rodzynkami
29.Kurczak tikka – kawałki kurczaka w tradycyjnej indyjskiej marynacie przyrządzone w piecu Tandoor
30.Kurczak w sosie maślanym – kawałki kurczaka w sosie pomidorowo – śmietanowym
31.Kurczak methi – kawałki kurczaka w kremowym sosie z dodatkiem suszonych liści kozieradki
32.Kurczak Haryali Tikka – kawałki kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem kolendry, mięty i imbiru
33.Kurczak Malai Tikka – kawałki kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem czosnku i imbiru
34.Kurczak z pieca – cały kurczak przyprawiony mieszanką tradycyjnych indyjskich ziół i przypraw, przygotowany w piecu Tandoor

Dania z wieprzowiny:
35.Samosa z mięsem – pikanatne pierożki nadziewane mięsem wieprzowym
36.Wieprzowina curry – kawałki wieprzowiny w sosie curry
37.Wieprzowina tikka masala – kawałki pieczonej wieprzowiny w pomidorowym sosie z dodatkiem śmietany i masła
38.Wieprzowina ze szpinakiem – kawałki wieprzowiny w sosie szpinakowym
39.Wieprzowina korma – kawałki wieprzowiny w kremowym sosie z dodatkiem mleka kokosowego i masła
40.Wieprzowina madras – kawałki wieprzowiny w bardzo ostrym sosie
41.Wieprzowina jalfrezi – kawałki wieprzowiny w kremowym sosie z kawałkami cebuli, pomidora i papryki
42.Mielona wieprzowina z dodatkiem przypraw z pieca Tandoor
43.Wieprzowina Tikka – kawałki wieprzowiny w tradycyjnej indyjskiej marynacie
44.Mixed grill – dwa typy mięs (wieprzowina, kurczak) i ryba w marynacie z indyjskich przypraw, przygotowane w piecu Tandoor

Ryby:
45.Ryba pakora – kawałki ryby panierowane w mące z soczewicy
46.Ryba jalfrezi – kawałki ryby w kremowym sosie z kawałkami cebuli, pomidora i papryki
47.Żółte curry z rybą – chrupiące kawałki ryby w sosie z żółtej pasty curry z dodatkiem tajskich przypraw i mleka kokosowego

Indyjskie placki:
48.Roti / Placek pszenny
49.Naan – placek pszenny wypiekany w piecu Tandoor
50.Placek Naan z dodatkiem masła
51.Placek Naan z czosnkiem
52.Placek Naan z wieprzowiną
53.Parantha – wielowarstwowy placek z masłem wypiekany w piecu Tandoor
54.Parantha z dodatkiem mięty
55.Parantha z nadzieniem warzywnym
56.Placek Naan z wiórkami kokosowymi i rodzynkami

Raita:
57.Raita z warzywami – jogurt naturalny z pomidorem i ogórkiem
58.Raita z ogórkiem – jogurt naturalny z ogórkiem, kminem i solą

Sałatki:
59.Sałatka warzywna

Napoje:
60.Herbata masala – herbata z mlekiem, kardamonem, imbirem i cukrem
61.Herbata z cynamonem
62.Lassi słone – napój z jogurtu z solą i smażonym kminem
63.Lassi słodkie – napój z jogurtu z mlekiem i cukrem
64.Lassi z mango – napój z jogurtu z mlekiem, mango, cukrem, śmietaną i wodą różaną

Zapraszamy!

Źródło opisu: www.bialystokonline.pl/bialystok,firma,8810,337,12,1.html – Kopia
Źródło zdjęć: www.bialystokonline.pl/bialystok,firma,8810,337,12,1.html – Kopia
Dodane: 2010-03-27 10:18:42 przez martabielsk

Lokalizacja

Komentarz (1)

0.0 z 5.0
Ocena ogólna 0.0
  • Curry Hot
    15 stycznia 2012 at 14:41

    Niestety już nie istnieje od dawna!

    Pomocna recenzja

Dodaj Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena ogólna